Bakstenen project van start

Het trainings programma voor jongens in Kisozi is van start gegaan.  Meer dan 30 jongens hebben inmiddels de training om te kunnen werken met de ISSB bakstenen pers voltooid.  Een vast aantal jongens werkt nu binnen dit project en maken bakstenen.  De pers waarmee de jongens is vrij uniek: het maakt een type steen dat nog niet vaak wordt gebruikt in Oeganda.  De bakstenen zijn groter dan het type baksteen dat normaal wordt gebruikt in Oeganda en door de vorm kunnen de stenen in elkaar “geklikt” worden.  De stenen worden niet gebakken maar drogen in de zon: dit gaat onnodige houtkap en vervuiling tegen. De jongens leren in hun eigen bestaan te voorzien, werken aan hun sociale vaardigheden en krijgen een toekomstperspectief.  De jongens die deelnemen zijn jongens die geen beroepsopleiding hebben kunnen volgen en geen uitzicht op werk hadden.

%d bloggers liken dit: