Geitenproject voor ouderen draait

Vorige maand is het geitenproject voor ouderen in Kisozi van start gegaan.  Inmiddels begint het project aardig goed te draaien.

En dat dank zij de inspanningen van onder andere Ivan Tenywe, die verantwoordelijk is voor het bezoeken van de families en het vastleggen van informatie over de situatie thuis, de contacten met de dierenarts die de geiten ontwormt en behandelt en het fokprogramma.  De bevindingen zijn dat het goed gaat met de geiten en dat de families de geiten goed verzorgen.  Van de 20 geiten die we onlangs aan ouderen hebben uitgegeven zijn er inmiddels 6 zwanger.  Op ons land in Kisozi hebben we zelf 19 geiten rondlopen, waaronder de bokken voor het fokprogramma.  Van de geiten die daar lopen zijn er inmiddels 7 zwanger.  Als dat geen babyboom en uitbreiding van het project gaat worden.

%d bloggers liken dit: