Uitgave Birthing Kits

Zowel in Kisozi als in Namatumba district werden afgelopen week Birthing Kits van de Australische Birthing Kit Foundation uitgedeeld.  De opkomst van zwangere vrouwen was ook dit keer weer enorm.

In Kisozi (Kamuli district) werden ruim 150 pakketten uitgedeeld en Iniative Uganda – met wie we samenwerken in de regio Iganga – verspreidde er zo’n 100 in Namatumba district.  Ook in Kameke (Pallisa district) is de vraag nog altijd erg hoog en komen de vrouwen van heinde en ver om een birthing kit vragen.  Behalve de birthing kits uitgeven, geven we voorlichting over een veilige bevalling en registreren we de vrouwen om na de bevalling feedback te kunnen krijgen over het nut van de birthing kit voor de Birthing Kit Foundation.   Er komt steeds meer vraag van vrouwen die in een ziekenhuis willen bevallen maar zelf een birthing kit mee moeten nemen, omdat zij anders toegang tot hulp geweigerd worden door het ziekenhuis.

%d bloggers liken dit: