Veldbezoek geitenproject ouderen

Begin augustus bracht de oprichter van Egoli Africa, Esther Haaisma, samen met haar teamleden in Oeganda een bezoek aan alle deelnemers van het geitenproject in Kisozi.

Het geitenproject verloopt prima en Augustine, de nieuwe kracht die sinds enkele maanden het stokje heeft overgenomen van Ivan Tenywe, is druk met het regelmatig begeleiden van de deelnemers, aansturen van dierenartsen en controle van de gezondheid van de dieren.

Op korte termijn worden 7 nieuwe nieuwe deelnemers aan het project toegevoegd omdat nieuw geboren geiten overhandigd kunnen worden.

Tijdens het veldbezoek gaven de ouderen naast de successen ook de struikelblokken aan waarmee ze te maken krijgen: het beschermen van de geiten tegen aanvallen van wilde honden en ervoor zorgen dat hun geiten niet gestolen worden door dieven zijn voor hen uitdagin

%d bloggers liken dit: