Training tot watertank bouwer van start in Kisozi

In Kisozi is deze week de training tot watertank bouwer van start gegaan.  De training zal 10 dagen in beslag nemen. De deelnemers zijn onder begeleiding van 2 trainers – die uit de omgeving van Kisozi komen en al over veel kennis en ervaring beschikken in het bouwen van watertanks en opleiden van mensen tot watertank bouwers – enthousiast van start gegaan.  Tijdens deze training worden de eerste twee watertanks opgeleverd, namelijk die bij Kisozi primary school en op de locatie van onze eigen beroepstrainingen.  Vervolgens staan er nog een hele reeks watertanks bij andere scholen en health centers in de planning.  20 jonge mannen hebben zich aangemeld voor de training, maar ook vrouwen toonden enorme interesse.  Ondanks dat het doel was alleen 20 mannen op te leiden tot watertank bouwer, hebben we nu ook 10 vrouwen toegelaten tot de training.   Ze zijn voortvarend aan de slag gegaan.  We zijn benieuwd naar de eerste resultaten.

%d bloggers liken dit: