Eerste watertanks opgeleverd

De 10 daagse training zit er op: trainers Michael Lukanda en Anthony Waidha hebben een groep van 30 man opgeleid tot watertankbouwer.  De eerste twee watertanks zijn opgeleverd.  Zowel de watertank op ons terrein van beroepstrainingen en het geitenproject als de watertank bij Kisozi primary school zijn klaar.  Headmaster Daniel Isanga kwam zelf een kijkje nemen of de watertank van binnen wel netjes afgewerkt werd door de deelnemers aan het project.  De bouw van de watertank bij Kisozi primary school trok uiteraard veel bekijks van de leerlingen aldaar.  Het docententeam is enorm blij met de tank, omdat deze tank nieuwe mogelijkheden biedt voor school groentetuinen en irrigatie, maar ook hygiene.  De tanks zullen de komende twee weken eerst goed moeten drogen voordat ze echt in gebruik kunnen worden genomen.  Ook krijgt het docenteam instructies over het onderhouden en juist gebruik van de tank en zullen er waterfilters overhandigd worden om het filteren van water te stimuleren.  De groep gaat volgende week beginnen met de bouw van 3 nieuwe watertanks, namelijk bij Bulamka primary school, Kiyunga primary school en Nawantale primary school.  Dit alles onder de supervisie van de trainer.  Volg de verhalen over het watertank project ook op onze facebook pagina.

%d bloggers liken dit: