Overlijden Ivan Tenywe

Op 28 oktober jl. is Ivan Tenywe overleden.  Ivan is een tijdje ziek geweest.  In augustus hebben we – Esther en David – Ivan nog thuis opgezocht in Kisozi.  Ivan was ervan overtuigd dat hij wel beter zou worden, dat het allemaal wel los zou lopen en dat hij  “alleen maar” malaria had…  We zijn blij dat we Ivan in augustus nog hebben gezien en hem hebben kunnen laten weten dat we om hem geven.

Ivan Tenywe is jaren werkzaam geweest binnen programma’s van Egoli Africa gerelateerd aan landbouw.  Sinds 2009 werkte Ivan op de farm in Bulamka en later binnen ons geiten project voor ouderen.  Alles wat met geiten, koeien, varkens en kippen te maken had, konden we aan hem toevertrouwen.

Niet alleen waardeerden we Ivan’s werk binnen onze programma’s, ook privé konden we heel goed met elkaar overweg.  Ivan paste vaak op in Iganga, vergezelde ons altijd tijdens bezoeken, was erbij als het weer tijd was om terug te vliegen naar Nederland, stuurde regelmatig berichtjes vanuit Oeganda over voetbal, de geiten, ditjes en datjes uit Kisozi en zijn wensen, die meestal te maken hadden met zijn voetbal team en hoe hij zijn eigen omstandigheden kon verbeteren.  Zijn overlijden is dan ook een behoorlijke klap.

Ivan werd 29 jaar en laat een vrouw en twee kinderen achter.  Ivan’s dochter Rachel Mukisa maakt deel uit van ons sponsorprogramma.

We hielden ontzettend veel van Ivan en zullen hem zo ontzettend missen.   We zullen ons best doen onderwijs voor Rachel te kunnen blijven garanderen en hopen dat we ook een steun kunnen zijn voor zijn vrouw en zoontje.

Namens Egoli Africa,

Esther Haaisma
David Kawomera

%d bloggers liken dit: