De Worldschool op bezoek in Oeganda

Zoals jullie misschien wel weten, is Egoli Africa al sinds 2009 een trouwe opdrachtgever bij de Worldschool. We maken opdrachten voor Havo en Vwo leerlingen die hun profielwerkstuk willen maken over een van de vele onderzoeksopdrachten bij de Worldschool. Jaarlijks werken vele groepen leerlingen aan onze opdrachten.

De Worldschool is op dit moment bezig met oriënteren op mogelijkheden voor de opzet van een Worldschool Junior Academy. Een uitwisseling tussen Nederlandse en Oegandese leerlingen zal daar onderdeel van zijn. Daarvoor bezoeken ze verschillende landen en projecten. Op dit moment zijn we als team bij elkaar in Oeganda, maar wil het toeval dat ook de Worldschool daar is samen met twee Nederlandse docenten van een middelbare school uit Nederland.

Samen met de Worldschool bezochten we onze projecten in Kisozi, legden we contact met Buzaya secondary school in Kisozi en Mother Kevin secondary school in Jinja, brachten we een bezoek aan het reusable pads project van Michael en Esther Erwachu in Jinja en gingen op onderzoek uit in Masese onder begeleiding van Creation Africa. Een bezoek aan de projecten van Fred Batale (DAPU) in Jinja en Initiative Uganda in Iganga staan deze week ook nog in de planning.

Mooie ontmoetingen vinden plaats en heel veel indrukken worden opgedaan.

%d bloggers liken dit: