Ugapads voor 200 meisjes in Kisozi

Dank zij crowdfunding via de 1 % club en een donatie van een sponsor hebben we onlangs 200 meisjes op Buzaya secondary school in Kisozi kunnen voorzien van Ugapads, herbruikbaar maandverband.  De Ugapads zijn een sociaal initiatief van de Oegandese ngo Initiative Uganda uit Iganga.  Niet alleen hebben we 200 meisjes voorzien van herbruikbaar maandverband, ook hebben we door de aanschaf van de Ugapads, het project van Initiative Uganda kunnen ondersteunen.   Het team van Initiative Uganda gaf tevens voorlichting over het gebruik van Ugapads, hygiene en hoe de Ugapads te wassen.  Initiative Uganda betrok tevens de jongens van Buzaya secondary school bij de voorlichting.  Een hele happening, waarvoor de hele school – docenten en leerlingen – uitliep.

%d bloggers liken dit: