Naailessen draaien volop

De naailessen in het trainingscentrum in Kisozi draaien inmiddels volop.  Trainer Ziria is tevreden over de vooruitgang van de meisjes die dagelijks naar de lessen komen.  Een groep van 17 meisjes volgt de naailessen van maandag tot en met vrijdag.  Er worden grote sprongen vooruit gemaakt: de meisjes hebben geleerd hoe ze shirts, rokken en broeken moeten maken, kunnen maten opnemen, kleding repareren en patronen tekenen.  De groep heeft hun eigen uniformen gemaakt die ze in de lessen dragen.  Deze maand hebben we een grote voorraad stoffen aangeschaft en zullen de meisjes beginnen met het maken van schooluniformen voor diverse scholen in de regio.  De meisjes zijn ambitieus: ze willen graag gaan werken met Kitenge stoffen en Gomesi jurken gaan maken.

%d bloggers liken dit: