Certificaat uitreiking in Kisozi

Afgelopen zaterdag – 24 november jl. – vond de allereerste Graduation Day plaats op het trainingscentrum in Kisozi.  De deelnemers van de naaiopleiding kregen een certificaat uitgereikt.  Zij hebben met succes de training afgerond en het examen volbracht.  Het was een grootse dag voor zowel de dames die hun certificaat in ontvangst namen, hun familie als het hele dorp.  Er was flink uitgepakt om er een echte feestelijk gebeurtenis van te maken: het terrein was prachtig versierd, er waren diverse genodigden, uiteraard was er een lekkere lunch en zelfs de speaker of parliament, Rebecca Kadaga, had een waarnemer gestuurd om het geheel bij te wonen.  Het leek wel of het hele dorp was uigelopen: er waren zeker meer dan 200 mensen die het gebeuren bijwoonden.  De meisjes zijn klaar voor de volgende stap.  De grootste lof gaat naar David Kawomera vana Egoli Africa, die het geheel tot in de puntjes georganiseerd had.  Voor ons als Egoli Africa is dit zeker een hoogtepunt.  Meer foto’s zijn te zien op onze Facebookpagina.

%d bloggers liken dit: