Project Hydroponische Landbouw online bij Youbedo

Op de website van Youbedo is ons project voor een kas voor hydroponische landbouw online gekomen.  En het gaat best lekker: inmiddels is er al 21% van het project gefinancieerd.

Boeken online bestellen en tegelijkertijd een goed doel ondersteunen? Dat kan via Youbedo.  En het kost je niks extra!  Dezelfde boeken, dezelfde prijs.  En Youbedo doneert tot 12% van je aankoop aan een goed doel die je zelf kunt uitkiezen.

Met het project dat nu online staat op de site van Youbedo willen we een kas bouwen waarin we graszoden groeien en groenten telen.  De graszoden kunnen gebruikt worden om vee bij te voeren in tijden van droogte.  We horen zo vaak in Oeganda dat men moeite heeft om het vee bij te voeren in tijden van droogte, omdat gras verdord is enzovoorts.  Het telen van groente en het laten groeien van graszoden in een kas, waarbij irrigatie gecontroleerd is, vergroot kennis hierover en draagt bij aan voedselzekerheid.  Er is nog veel kennis nodig en veel kennis die moet worden overgedragen.  Dit project is een eerste stap daartoe.  En de eerste stap is meer leren over kweken in groentekassen, goede irrigatiemethoden, opvangen van regenwater tijdens het regenseizoen enzovoorts.   We hopen op jullie steun en ook het onder de aandacht brengen door het project te delen vinden we fijn.

 

%d bloggers liken dit: