Cooking Bags uit Oeganda te koop

We hebben een nieuw item op de shop pagina van onze Facebook pagina en op de website van Amayinja Crafts toegevoegd.

Deze mooie, kleurrijke cooking bag worden gemaakt door Initiative Uganda uit Iganga. Een cooking bag is een variant op de hooikist. Het is een manier om op eco vriendelijke wijze je eten te bereiden: je kunt je eten bereiden in een cooking bag zonder dat de het voortdurende verhitting nodig heeft. Je zet het eten dat je wilt bereiden op het vuur en brengt het aan de kook. Vervolgens plaats je de pan in de cooking bag. Door de isolerende werking van de cooking bag blijft de temperatuur hoog en wordt het eten gaar. Gerechten met een lange kookduur op lage temperatuur zijn heel geschikt om in de cooking klaar te maken: rijst, stamppotten, pasta. Met de aanschaf van deze cooking bag ondersteun je Harvest Junior school van Initiative Uganda: zij willen heel graag klaslokalen bouwen voor hun basisschool. En tegelijkertijd ondersteun je onze eigen stichting, Egoli Africa: wij kunnen nieuwe trainingen opzetten in ons vocational center in Kisozi. De cooking bags zijn te koop voor €40. Wil je meer weten of er een aanschaffen? Neem gerust contact op.

%d bloggers liken dit: