Covid-19 Relief & Awareness

Begin 2020 hadden we niet kunnen bedenken dat we dit jaar ook nog een project met noodhulp zouden gaan uitvoeren. Ook in Oeganda lopen de gevallen met covid-19 gestaag op en zijn er een groot aantal maatregelen van kracht om de verspreiding van het virus te voorkomen. Samen met stichting Mommaluv bundelen we de krachten met een gezamenlijk “Covid-19 relief & awareness” project. We krijgen daarin ondersteuning van Wilde Ganzen. Komende week gaan we 50 jonge moeders en hun pasgeborenen een aangepast Mommaluv pakket overhandigen. Normaal zitten er in een Mommaluv naast verzorgings-producten ook dingen als babykleding, dekentjes en lakens en een muskietennet voor baby’s. Deze items kunnen we helaas nu niet toevoegen aan de Mommaluv pakketten, omdat in de winkels en de markt in Jinja, waar we deze dingen kopen, nu gesloten zijn. En omdat de behoefte aan verzorgingsproducten en voedsel op dit moment groter is door alle maatregelen die nu van kracht zijn in Oeganda, hebben we speciale pakketten samengesteld met zeep, een wasteil, suiker, rijst, posho, bonen, sinaasappelen en ananassen. De pakketten zijn al samengesteld en in samenwerking met de lokale autoriteiten daar worden ze vanaf vandaag overhandigd. In Bukyatifu, Kisozi, Namatovu, Bubago en Kiyunga hangen de posters die ontworpen zijn door stichting Mama and Me op diverse winkels en andere gebouwen. We hebben zowel de posters in het Engels als in het Lusoga verspreid. Ziria, onze docent die naailessen geeft, is samen met twee leerlingen sinds gisteren aan de slag gegaan met maken van mondkapjes. Ze gaan er maar liefst 2000 maken! Isima, een boda boda rijder uit Kisozi, was de eerste die een mondkapje overhandigd kreeg. De mondkapjes worden verspreid onder boda boda rijders in Kisozi en omgeving en zullen via winkels aan mensen uit de verschillende dorpen verspreid worden.

In early 2020, we could not have imagined that we would also carry out an emergency aid project this year. In Uganda, cases of Covid-19 are also rising steadily and a large number of measures are in place to prevent the spread of the virus. Together with Mommaluv  we join forces with a joint “Covid-19 relief & awareness” project. We receive support from Wilde Ganzen. Next week we will hand over 50 Mommaluv packages to 50 young mothers and their newborns. Normally, in addition to care products, there are also things such as baby clothes, blankets and sheets and a mosquito net for babies included in a Mommaluv package. Unfortunately we cannot add these items to the Mommaluv packages now, because the shops and market in Jinja, where we buy these things, are now closed. And because the need for care products and food is more urgent at the moment due to all the measures now in force in Uganda, we have put together special packages with soap, a basin, sugar, rice, posho, beans, oranges and pineapples. The packages have already been put together and will be handed over from today in cooperation with the local authorities there. In Bukyatifu, Kisozi, Namatovu, Bubago and Kiyunga, the posters designed by Mama and Me can be found in various shops and on other buildings. We distributed the posters in both English and Lusoga. Ziria, our tailoring teacher , has started making face masks together with two students. They will make no less than 2000! Isima, a boda boda rider from Kisozi, was the first to receive a face mask. The masks are distributed to boda boda riders in Kisozi and surroundings and will be distributed to people from different villages through shops.

%d bloggers liken dit: