Birthing Kits

Egoli Africa werkt samen met de Birthing Kit Foundation uit Australië om zwangere vrouwen in Kamuli district en Iganga district te voorzien van Birthing Kits.

Het doel is om vrouwen te begeleiden hygiëne tijdens de bevalling te vergroten, waardoor infecties en uiteindelijk sterfgevallen onder moeders en pasgeborenen worden teruggedrongen.

Daarnaast krijgen vrouwen vaak geen toegang tot begeleiding in een ziekenhuis als zij geen birthing kit meenemen en voor veel vrouwen zijn de kosten van een birthing kit in Oeganda te hoog.  Ook voor deze vrouwen stellen we birthing kits beschikbaar.

Een birthing kit bevat materialen die de hygiene bevorderen: plastic handschoenen, een scheermesje, watten en gaasjes, plastic onderleggers enzovoorts.

Inmiddels hebben we ruim 2000 vrouwen kunnen ondersteunen met een birthing kit en voor 2017-2018 is de verwachting dat we nog eens 3000 vrouwen extra kunnen ondersteunen in samenwerking met de Birthing Kit Foundation.

Een documentaire over de impact van een birthing kit door de Birthing Kit Foundation is in de maak en zal dit jaar (2017) verschijnen.