Over ons

We zijn ons werk in Oost Oeganda begonnen in 2008.  Egoli Africa is een officiële stichting sinds 21 oktober 2009.  En ook Egoli Africa Uganda als lokale cbo is inmiddels een feit.

Ons werk in Oeganda is heel divers: we runnen projecten in de gebieden onderwijs, gezondheid, landbouw en empowerment.  Zo zijn we partner van een middelbare school, runnen we een medisch centrum, leggen we waterputten en sanitaire voorzieningen aan, organiseren we Eyecamps en workshops en zijn we actief op het gebied van duurzame landbouw en veeteelt.

We willen mensen handvatten geven hun levensomstandigheden te verbeteren en onafhankelijk en zelfvoorzienend te worden door onderwijs en uitzicht op werk.  We ondersteunen en begeleiden mensen op weg naar zelfstandigheid.

We maken gebruik van de expertise van professionals binnen onze projecten: zo trainen lokale experts op het gebied van watervoorzieningen jonge mensen om watertankbouwers te worden, maken we gebruik van de ervaringen van lokale boeren en betrekken we vroedvrouwen en kleine health centers bij de opzet van de ambulance diensten en de uitgave van birthing kits.

Daarnaast hebben we partnerschappen met andere Oegandese ngo’s: zo werken we samen met Initiative Uganda in Iganga op het gebied van gezondheid en hygiëne, werken we met Revelation Childrens Ministries uit Jinja en Initiative Uganda uit Iganga op het gebied van empowerment aan meisjes en vrouwen en is Egoli Africa Uganda verantwoordelijk voor het coördineren van beroepstrainingen in Kisozi.

We werken in verschillende districten: Iganga district, Jinja district en Kamuli district.