Stage/vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

Het is mogelijk vrijwilligerswerk te doen van 3 weken tot 6 maanden, afhankelijk van je mogelijkheden, wensen, talent en achtergrond.

Op dit moment hebben wij plek voor 2  vrijwilligers die vrijwilligerswerk in Kameke, Pallisa willen doen of daar stage willen lopen.   In Iganga en Soroti kunnen wij zelfs grotere groepen ontvangen van 4 tot 6 personen.

Samen met stichting Egoli Africa bereidt je je werkzaamheden als vrijwilliger in Oeganda voor: er wordt gekeken naar wie je bent, wat je wensen zijn en welke taken je op je kunt nemen.  Met stichting Egoli Africa maak je daar afspraken over.  Je wordt door ons voorgelicht over Oeganda en Kameke en Iganga in het bijzonder.

Bij een lang verblijf plannen we ook vrije tijd, zodat er ruimte is om trips te maken en Oeganda te ontdekken.  Daarvoor kunnen we betrouwbare gidsen en reisorganisaties aanbevelen.

Spreekt dit je aan of wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.  Als je vrijwilligerswerk wilt doen, vul dan het aanmeldingsformulier in en stuur het op.

Stage

Egoli Africa heeft op dit moment stageplekken voor:

HBO:

  • derde en vierde jaars studenten van de PABO
  • derde en vierde jaars studenten van de lerarenopleiding
  • derde en vierde jaars studenten van de opleiding verpleegkunde

MBO:

  • BOL onderwijsassistent
  • BOL verzorgende-IG
  • BOL doktersassistent
  • BOL verpleegkundige (MBO)
  • BOL sociaal maatschappelijk dienstverlener
  • BOL sociaal-cultureel werker
  • BOL sport- en bewegingsbegeleider (stage op niveau 3/4)

PABO studenten, studenten van de lerarenopleiding tweedegraads en studenten die de MBO opleiding tot onderwijsassistent volgen kunnen stage lopen in de periode februari t/m november.  Tussen begin december en eind januari hebben leerlingen in Oeganda een lange vakantie.  Studenten die stage willen lopen in Oeganda dienen hiermee rekening te houden.  Studenten van andere opleidingen kunnen het gehele jaar stage lopen.

Er kan stage gelopen worden op Good Shepherd Nursery and Primary School en Good Shepherd High School in Kameke, Pallisa district.  Daarnaast kan er stage gelopen worden in ons medisch centrum in Kameke, Good Shepherd Medical Center.  Ook hebben we stageplekken in Iganga, waarbij je werkzaam bent in gemeenschappen in en rondom Iganga, samenwerk met Village Health Teams en diverse gezondheidsprogramma’s begeleidt en opzet.  In Iganga bieden we ook mogelijkheden om initiatieven op het gebied van entrepreneurship te begeleiden. In Soroti zijn er mogelijkheden in het onderwijs: er zijn stageplekken op een basisschool, RIS nursery, primary and technical school.

Sinds 23 juli 2014 zijn we een door Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven erkend leerbedrijf.  MBO studenten kunnen een buitenland stage in Oeganda lopen in de sectoren zorg, welzijn en sport.  Op de site van stagemarkt, maar ook in het bedrijvenregister van SBB zijn we vindbaar en is er meer informatie over.

Kijk ook eens bij de FAQs.

%d bloggers liken dit: