Vacatures

Alle vacatures zijn vrijwilligersfuncties.

Verkooppunt Oegandese kettingen

We zijn op zoek naar iemand die ons wilt helpen om een verkooppunt te realiseren voor onze kleurrijke kettingen uit Oeganda. De kettingen worden gemaakt door vrouwen uit Jinja. Elke ketting is uniek: elke kraal wordt met de handgemaakt. De kettingen willen we voor €10 per stuk kunnen verkopen en van de opbrengst kunnen we ruim 20 jongeren helpen met een starterskit om in Oeganda hippe sandalen te kunnen maken. We willen deze jongeren graag hiermee een toekomstperspectief bieden. We zijn op zoek naar een enthousiast iemand die bijvoorbeeld een winkel, kapsalon, beautysalon, (sport)club enz. bereid zou kunnen vinden om dit via hen aan te bieden. Ook een festiviteit of evenement zou een prima verkoopplek kunnen zijn. Welke enthousiaste, creatieve netwerker wil ons hierbij helpen?

We hebben een vacature op de site van Vrijwilligerswerk Gelderland staan voor een vrijwilliger in de regio Wageningen.  Echter, vrijwilligers elders zijn van harte welkom! Hoe meer verkooppunten, hoe beter.

 

Haak en breilessen op locatie in Oeganda

We zijn op zoek naar iemand die haak en/of breilessen wil geven op locatie in Oeganda.   De haak en/of breilessen geef je op Egoli Africa vocational center in Kisozi.

Het niveau van de deelnemers aan de haak en/of breilessen is: (onervaren) beginners.  Je geeft les aan maximaal 20 vrouwen die nog niet vaardig zijn in het haken of breien.  Materialen voor de lessen zijn aanwezig op het Egoli Africa vocational center in Kisozi.

Je bent welkom voor een korte workshop waarbij je de vrouwen een eenvoudig patroon leert.  Je bent ook welkom voor een wat langere periode, bijvoorbeeld voor een haak-werk-vakantie van twee weken.  Diverse mogelijkheden zijn bespreekbaar.

Om workshops of een wat langere periode van lessen te geven ben je bereid om 1. Tussen Jinja en Kisozi heen en weer te reizen om je vrijwilligerswerk uit te voeren of 2. Om gedurende je verblijf nabij Kisozi (een kleine, plattelandsgemeenschap) te verblijven. 

Kisozi ligt in Kamuli district op zo’n 50 minuten van Jinja.  Het is een typisch plattelandsdorpje in Oeganda: de omstandigheden zijn misschien “primitiever” dan je gewend bent en indien je besluit twee weken nabij Kisozi te verblijven dan stel je je erop in dat de omstandigheden anders zijn dan in Nederland of een stadje als Jinja.  Besluit je nabij Kisozi te verblijven, dan verblijf je in een eenvoudig guesthouse in Nawanyago.  

Je bent welkom om bij ons vrijwilligerswerk te doen, maar je bent wel zelf verantwoordelijk voor de kosten van verblijf.   We bereiden je verblijf samen goed voor.

Heb je interesse? Mail ons.

 

 

%d bloggers liken dit: