Vacatures

Alle vacatures zijn vrijwilligersfuncties.

Lesmaterialen samenstellen

Vind je het leuk om lespakketten samen te stellen met educatieve materialen voor docenten en social workers in Oeganda? Dan kunnen we jouw talent gebruiken! We willen graag lespakketten samenstellen voor de trainers van Egoli Africa vocational center en kunnen daarbij hulp gebruiken.   De lespakketten moeten educatieve materialen en lesplannen bevatten voor verschillende doelgroepen, zoals jongeren, kinderen op de basisschool en volwassenen.   We willen graag een collectie van materialen hebben over diverse onderwerpen op het gebied van gezondheid en landbouw.  Denk aan lessen over het verbeteren van hygiene, tanden poetsen, een gezonde levensstijl, het verbouwen van groenten enz.  Onze trainers kunnen deze lesmaterialen gaan gebruiken tijdens workshops.   Het mogen bestaande materialen zijn, maar je mag ook nieuw materiaal maken.  Onze trainers zullen dan de keuze hebben uit verschillende materialen die ze kunnen gebruiken voor hun workshops.  Daarnaast kunnen we deze materialen ook delen met andere docenten en social workers op de website van Bonding and Bridging.  Heb je interesse of wil je meer informatie? Mail ons.

Haak en breilessen op locatie in Oeganda

We zijn op zoek naar iemand die haak en/of breilessen wil geven op locatie in Oeganda.   De haak en/of breilessen geef je op Egoli Africa vocational center in Kisozi.  Dat doe je samen met onze Oegandese docente die haaklessen geeft.

Het niveau van de deelnemers aan de haak en/of breilessen is: (onervaren) beginners.  Je geeft les aan maximaal 20 vrouwen die nog niet vaardig zijn in het haken of breien.  Materialen voor de lessen zijn aanwezig op het Egoli Africa vocational center in Kisozi.

Je bent welkom voor een korte workshop waarbij je de vrouwen een eenvoudig patroon leert.  Je bent ook welkom voor een wat langere periode, bijvoorbeeld voor een haak-werk-vakantie van twee weken.  Diverse mogelijkheden zijn bespreekbaar.

Om workshops of een wat langere periode van lessen te geven ben je bereid om 1. Tussen Jinja en Kisozi heen en weer te reizen om je vrijwilligerswerk uit te voeren of 2. Om gedurende je verblijf nabij Kisozi (een kleine, plattelandsgemeenschap) te verblijven. 

Kisozi ligt in Kamuli district op zo’n 50 minuten van Jinja.  Het is een typisch plattelandsdorpje in Oeganda: de omstandigheden zijn misschien “primitiever” dan je gewend bent en indien je besluit twee weken nabij Kisozi te verblijven dan stel je je erop in dat de omstandigheden anders zijn dan in Nederland of een stadje als Jinja.  Besluit je nabij Kisozi te verblijven, dan verblijf je in een eenvoudig guesthouse in Nawanyago.  

Je bent welkom om bij ons vrijwilligerswerk te doen, maar je bent wel zelf verantwoordelijk voor de kosten van verblijf.   We bereiden je verblijf samen goed voor.

Heb je interesse? Mail ons.